+38 (067) 322-39-57

ПН-НД: 10:00-20:00

меню
  • Новини
  • /
  • Тиждень авторської кераміки у D.HUB

Тиждень авторської кераміки у D.HUB

З 6 по 14 березня 2021 р. в Києві у просторі D.HUB відбудеться фестиваль сучасної авторської кераміки Ceramic Art Week. В ньому візьмуть участь зіркові та молоді українські керамісти, скульптори, дизайнери: Неллі Ісупова, Андрій Іллінський, Юрій Мусатов, Володимир Хіжинський, Гія Міміношвілі, Володимир Сай, Ліза Портнова, а також відомі художники живопису та графіки, що реалізували свої ідеї в глині.

Відвідувачі побачать знамениті роботи «Голови» Олега Тістола та Миколи Маценка, супрематичні вази-«чоботи» Юрія Соломко із проєкту «Малевич. ХХ ст». Керамічна майстерня відомого архітектора і кераміста Сергія Махна покаже колекційні артіграшки Dido, одна з яких – 2,5 м заввишки. Художник Володимир Манжос, що створює всесвітньо відомі мурали під іменем Waone Interesni Kazki, представить лімітовану колекцію ваз «з вухами». Як поєднуються українські керамічні традиції та японська філософія вабі-сабі, можна буде побачити у роботах Володимира Корнієнка.

«Раніше витвори мистецтва здебільшого зберігалися або в музеях та галереях, або в приватних колекціях небагатьох знавців, – розповідає організаторка Ceramic Art Week Наталія Кравець, креативна директорка D.HUB. – Сучасне ж мистецтво набуває популярності не лише як об’єкт споглядання, натхнення, як зріз сьогодення, що перетворюється на культурну спадщину, але й як об’єкт інвестування. На відміну від класики, «поріг входу» до кола колекціонерів та шанувальників сучасного мистецтва нижче, а ось комерційний результат – доволі високий. І саме художня кераміка має великий нерозкритий інвестиційний та дизайнерський потенціал».

Сeramic Art Week – це 2000 кв. метрів простору, близько 40 авторів, понад 200 унікальних предметів, умовно поділених на 2 частини: “Сoncept” та “Home decor”. В першому експозиційному просторі виставляються колекційні роботи відомих авторів і брендів, виконані в традиційних та новаторських техніках. Інша частина – арт-ярмарок ужиткової кераміки: блюда, вази, сосуди, скульптури, предмети інтер’єрного дизайну.

Жанрова палітра доволі повна: від ню та шибарі – японського мистецтва бондажу – до портретних та багатофігурних композицій, від анімалістичної тематики – до натюрмортів.

«Кераміка – це магічне мистецтво, – говорить Маріанна Джулай, кураторка виставки. – Кожен художник, що працює з цим матеріалом, відчуває тактильність глини, її пластичність, податливість рукам майстра. Три стихії – вода, земля та вогонь працюють у співавторстві з художником, створюючи неповторний витвір мистецтва. Можливості цього надзвичайного матеріалу безмежні та невичерпні, а рівень професіоналізму наших художників, їх самобытный та креативність ні в чому не поступаються кращим світовим зразкам».

Протягом двох тижнів на Сeramic Art Week відбуватимуться освітні та мистецькі події, серед яких майстер-клас із створення керамічних масок відомого скульптора-кераміста Андрія Іллінського, освітньо-практична програма для дітей про українську традиційну кераміку від проєкту «Знай свою Україну» Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара», лекція Андрія Кириченка “Сучасна кераміка. Ідентифікація світової культури”, майстер-клас із використання керамічних ваз у флористичному декоруванні інтер’єрів від Fiori Academy, кейс про AR/VR & digital art від Олександра Величка.

Отже, 6-14.03.2021, 11:00-20:00, вхід вільний

Організатор – D.HUB, простір для креативних ідей, Столичне шосе, 101

Всі роботи продаються

Подробиці та реєстрація на події під час Сeramic Art Week на фейсбук-сторінці http://bit.ly/37qxnWs та/або сайті https://d-hub.com.ua/

 

 

Фото, що додаються

Схожі новини

Юлия Яланжи: сложный цвет – это просто

Четверг, 10 сентября, 17:00 Как «поженить» и «подружить» цвета, как научиться видеть цвет и не бояться цветовых решений расскажет Юлия Яланжи, украинская художница, дизайнер, основательница

Подробиці

D.HUB: конференц-зала, кінотеатр, виставковий майданчик

В ТЦ Домосфера відкрився новий креативний простір - D.HUB. Загальна площа локації – 2200 кв.м Зала для проведення подій – 1670 кв.м Особливість майданчика: легко трансформується

Подробиці